Zorgverzekering

Kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Voor iedereen is er een wettelijke eigen bijdrage van € 4,40 per uur. Afhankelijk van je verzekering wordt de eigen bijdrage voor kraamzorg geheel, gedeeltelijk, of niet vergoed. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Er zijn zorgverzekeringen die je onder willen brengen bij de door hun gecontracteerde organisaties. Je hoeft dit niet te doen. Je hebt het recht om te kiezen voor kraamzorg van een zelfstandige kraamverzorgster.
Omdat ik als zelfstandig kraamverzorgster niet rechtstreeks bij de zorgverzekering kan declareren, breng ik de zorg onder bij Kraamzorg 1 op 1  of  Q1 Kraam& Zorg (Omega kraamzorg).
Dit heb ik nodig voor  de financiële afwikkeling met je zorgverzekering.

Mocht ik door onvoorziene omstandigheden de zorg niet kunnen verlenen dan zal een collega de zorg van mij overnemen, uiteraard word je vooraf op de hoogte gebracht.

Kraampakket

Vanaf 32 weken ontvang je, afhankelijk van je zorgverzekering, een kraampakket. Daarin zitten alle benodigdheden voor de (thuis) bevalling en kraambed. Als je 37 weken zwanger bent, is het handig als je de uitzet voor de baby en de thuisbevalling in huis hebt. Dit omdat je dan eventueel thuis mag bevallen.